Web Analytics Made Easy - Statcounter

زوج دوچرخه سوار گیلانی با شعار «ناجی فک کاسپین باشیم» رکاب‌زنی ۵۰۳ کیلومتری خود را از رشت تا بندر ترکمن آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ در راستای تنویر افکار عمومی و حمایت و حفاظت هر چه بیشتر مردم و جوامع محلی از  فک خزری ، تنها پستاندار دریای کاسپین ،  با حضور دکتر ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان و جمعی ازدوستداران محیط زیست ،  این زوج  گیلانی ، با شعار «ناجی فک کاسپین باشیم» رکاب‌زنی مسیر رشت تا بندر ترکمن را از محوطه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بدرقه مسئولان آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. نوید بنی اسدی و سعیده جعفری مسیر ۵۰۳ کیلومتری رشت تا بندر ترکمن را  با هدف حمایت و حفاظت از فک‌های خزری ، طی مدت  ۶ روز رکاب‌ خواهند زد . 

در آئین رکاب زنی این زوج دوچرخه سوار ، دکتر ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت : کار «نوید بنی اسدی و همسرشان سعیده جعفری» با رکاب‌زنی در مسیر ۵۰۳ کیلومتری  رشت در استان گیلان تا بندر ترکمن در استان گلستان قابل تحسین بوده و درواقع حرکت این فعالان محیط زیست ، پیام‌رسان حفظ طبیعت منطقه و  حیات وحش آن از جمله فک خزری می باشد که امیدواریم همه ما بافرهنگ‌سازی مناسب در حفظ محیط‌زیست، حامی محیط‌زیست در جامعه خود و سفیر محیط‌ زیست در جوامع مختلف باشیم.

 نوید بنی اسدی  هم دراین مراسم ضمن تقدیر از  حمایت های مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت : من و همسرم با حمایت  از فک کاسپین از رشت تا بندر ترکمن رکاب خواهیم زد و در ۶ شهرستان رودسر ، رامسر ، چالوس ، محمود آباد ، ساری و بندر ترکمن توقف  خواهیم داشت . وی افزود سعی می کنیم شعاری که همراه داریم تحت عنوان " ناجی فک خزری باشیم " را اشاعه دهیم تا افراد زیادی به این کمپین بپیوندند .  وی  در پایان از حمایت های سازمان های مردم نهاد و هیئت ورزشهای همگانی استان گیلان  نیز قدردانی و تشکر  کرد .

فک خزری بانام علمی Phoca caspica  یک گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن مانند ولگا و اورال زندگی می‌کند. این‌گونه تنها پستاندار دریای خزر به‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بین‌المللی است.

فک خزری به‌طور میانگین ۱٫۵ متر طول و ۸۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فوک به‌شمار می‌رود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فک خزری حفاظت محیط زیست گیلان حفاظت محیط زیست گیلان رکاب زنی فک خزری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم